by retete-super.Ro

Pasca cu branza de vaci

Pasca cu branza de vaci
(reteta germana)

Ingrediente: 250 g faina, 150 g zahar, 80 g unt, 1 ou, 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare, faina pentru framantat. Umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaci nu prea grasa, 50 g unt, 150 g zahar, 200 g smantana, 1 lingura praf de copt, zahar pudra.
Mod de preparare: Se amesteca faina, zaharul, untul, oul, galbenusul de ou si sarea, framantandu-se repede, pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste intr-o foaie de plastic si se pune o ora la frigider. – Doua treimi din aluat se intind cu sucitorul pe tabla de prajitura, presarata cu faina si se aseaza apoi pe fundul unei forme rotunde, cu diametrul de 26 cm. Aluatul ramas se intinde pe marginea formei, de jur-imprejur. – Umplutura: Se despart ouale. Se pune branza de vaci sa se scurga pe o sita. Se amesteca bine untul, zaharul si galbenusul de ou, pana cand zaharul se dizolva complet. Se combina cu branza scursa, smantana si praful de copt. Se bat albusurile spuma si se introduc si ele in compozitie. – Se intinde amestecul de branza de vaci peste aluatul din forma. Se baga la cuptor si se coace circa 45-50 de minute, la treapta a treia a aragazului. Dupa ce pasca e gata, se stinge cuptorul, dar prajitura se mai lasa inauntru inca zece minute. Se scoate afara si se lasa sa se raceasca in forma, asezata pe un gratar. Inainte de a se servi, se pudreaza cu zahar praf.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Biscuiti cu glazura de ciocolata
Ingrediente: 4 oua, o cana de zahar, 250 g de margarina, o lingurita de bicarbonat, coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust
Supa de ciuperci
Supa-crema de ciuperci Ingrediente: 500 g ciuperci, 5 cartofi, 2 morcovi, o ceapa mare, 2 catei de usturoi, 50 ml ulei, o lingura faina, o lingura pasta de ardei, sare dupa gust
Vinete la gratar cu cascaval
Mod de preparare: Se taie vinetele rondele, se sareaza si se pun deoparte 10 min. Se streg cu un prosop absorbant, se stropesc cu ulei de masline
Ciorba de pui
Ingrediente: 1 l si jumatate de apa, 1 l de bors. Un pui mijlociu. Zarzavat de supa, verdeata, cozi de ceapa verde, doua rosii, un morcov
Varza calita cu carnati de casa
Ingrediente: - 3 verze potrivite (varza scade foarte mult la gatit) - 2 – 3 cepe potrivite - 200 gr. bacon sau afumatura taiata cubulete - 1 cutie rosii cubulete (400gr.)
Salata greceasca
Ingrediente: 1buc.salata verde mare, 100 gr. telemea de oaie dulce, 100 gr. castraveti verzi f. cruzi, 2 oua, 50 gr. porumb boabe din conserva,
Gulas picant
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 kg cartofi curatati de coaja si taiati ca pentru prajit sau o punga de cartofi congelati, 400 g carnati Debretin
Cascaval pane
Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g cascaval, 150 g faina, sare, piper, circa 50 ml lapte, faina pentru intins “aluatul”, ulei pentru prajit. Pentru salata – 1 ridiche alba
Ciuperci a la greque
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g ciuperci mai mici, 6 rosii marunte, 6 cepe mici albe, 2 morcovi, 2 catei de usturoi, 4 linguri ulei de masline,
Baclava reteta greceasca
Ingrediente: 375 g miez de nuca zdrobit in piulita (nu macinat!) sau taiat marunt, 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceeasi cantitate de nuca),
Salata de cartofi
Ingrediente: •500 g de cartofi, 2 castraveti acri, 5 oua, 4-5 linguri de ulei, 2 cepe, un gogosar, zeama de lamaie, sare, eventual cateva masline.
Penne a la carbonara
Penne a la Carbonara Ingrediente: 200 g paste fainoase “Penne” sare 100 g slanina afumata(“Parcetta”)
Salata cu cascaval si salam
Ingrediente 2 morcovi sare 500 g cascaval 200 g sunca fiarta taiata felii 100 g salam, in felii subtiri
Orez cu spanac
Ingrediente (pentru 4 persoane): 100 g margarina, 200 g orez cu bobul lung, 500 ml apa fiarta cu Vegeta sau Delikat, sare, piper macinat, 2 linguri untdelemn
Clatite cu mere
Ingrediente (pentru 5 persoane): 100 g faina, 800 ml lapte, 3 oua, 100 g zahar, 1 varf de cutit de sare, 20 g unt (margarina),
Ardei umpluti cu varza
Ingrediente: ardei grasi, varza alba sau rosie, boabe de piper, hrean, felii de morcov, 1 l de otet, 3 l de apa, 10 dg sare,
Oua ascunse in rosie
Ingrediente: -2 rosii - 2 oua - 4 felii prosciutto (eu am folosit sunca crud-uscata) -cascaval, masline negre pt decor
Chiftele de cartofi
Chiftele de cartofi cu pere si sos de smantana Ingrediente (pentru 4 persoane): Pentru sos – 250 g smantana, 2 linguri zeama de lamaie, coaja de la o lamaie, 1/2 legatura cimbru,
Geagic
(Salata turceasca) Ingrediente: 2-3 catei usturoi, 1 l iaurt, 3 castraveciori verzi, o legatura de marar Mod de preparare
Mini tarte cu vanilie
E foarte simplu, rapid de realizat si deloc costisitor nu aveti nevoie decat de 1 ora, cu totul! Aluat : -15 linguri ulei - 15 linguri apa - 15 linguri zahar
Banana split
Acest desert este extrem de usor de preparat, e delicios…si dispare si mai rapid din farfurii:) Ingrediente: - 1 banana -6 bile inghetata
Ciuperci cu cartofi
Ingrediente: •1 kg de cartofi, 500 g de ciuperci, 200 ml de ulei, 2 linguri de faina, 6 oua, 2 lingurite de unt, 1 pahar cu lapte, 100 g de cascaval ras,
Pasta de peste
Ingrediente: -1 ceapa medie -2 fileuri de peste (in cazul meu a fost salau)–2 foi de dafin -cativa catei de usturoi -cimbru -2-3 linguri de maioneza cu usturoi
Rulada de porc
Ingrediente: 1kg. pulpa de porc, o pereche carnati afumati de casa , 400 gr costita, sare , piper dupa gust

Google plus

Postari recente

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

February 12th, 2014

Ingrediente: 300 g costite porc ( sau vită ) zarzavat de ciorba- radacinoase ( morcov, patrunjel...

Muschi de vita cu dulceata

Muschi de vita cu dulceata

November 8th, 2013

Ingrediente 250 g muschi vita 4 frunze busuioc 4 crengute rozmarin 150 g unt 200 ml lapte ...

Prajitura After Eight

Prajitura After Eight

October 16th, 2013

Ingrediente: Pentru blat 150 gr. zahar brun 75 ml ulei de floarea-soarelui/ samburi de strugu...

Pui Rosé

Pui Rosé

October 5th, 2013

Ingrediente pt. 2 persoane avem nevoie de: -4 bucati de pulpa superioara de pui -1 cubulet de unt ...

Salata de iarna

Salata de iarna

October 3rd, 2013

Din cand in cand mai simt nevoia si de salate...e rapid, gustos si atractiv! Avem nevoie de: -1 ca...

Adauga o reteta culinara

Retete super

Salata exotica cu nuci
Ingrediente: 2 fructe de mango 2 fructe de papaya 3 kiwi 1 pepene fara samburi 5 l.s. stafide 4 cl rom alb
Tort cu capsuni
Ingrediente (pentru circa 12 felii): Pentru aluatul faramicios – 100 g unt, 50 g faina, 20 g zahar, 1 zahar vanilat,
Amandine
Ingrediente: Blat: 7 oua 14 linguri zahar 3 linguri apa 3 linguri ulei, 2 linguri cacao 8 linguri faina 1 praf de copt
Retete Super Blogroll
Adauga site-ul tau aici
Prajitura moale cu mere
Ingrediente: 3 mere mari, sucul de la o lamaie, 3 oua, 180 g faina, 150 g unt topit, 180 g zahar tos, 1 pachetel zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt, 2 linguri tuica de
free counters